Skriveskolen kan kun lære dig en lille del. Den store del, den vigtigste del – den er du nødt til selv at få styr på. Det er din samfundsviden. Hvem bestemmer her i landet? Hvor stor er understøttelsen? Mindstelønnen? Hvor meget regner det årligt i Danmark? Hvad laver de ude i regionerne?

Det nytter ikke at jonglere med fantasifulde udtryk, hvis du hverken har styr på indhold eller målgruppe. Form uden indhold kan ikke overbevise nogen. Du kommer heller ingen vegne med en historie, der er en Cavlingpris værdig, hvis du ikke kan servere den, så dine læsere gider læse den.

Derfor lærer du ikke kun om nyhedstrekanter og aktive udsagnsord på Skriveskolen. Vi træner dig også i at se det væsentligste i et emne i og tjekke oplysningerne.

Men der er en ting, vi ikke kan nå at tanke dig op med på vores korte kurser. Det er din paratviden, dit samfundskendskab og din forståelse for omverdenen.

Til optagelsesprøven både på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og på journalistisk på Syddansk Universitet skal du gennem en test i paratviden. Den viden, der er nødvendig, skal du selv skaffe dig.

Test dig selv med Journalisthøjskolens test og testen fra Syddansk Universitet.

Er din viden toptrimmet? Du må kun have få fejl, når du sidder hjemme i rolige omgivelser og kan koncentrere dig om testen. Hvis du har mange fejl, må du satse på din bagdel og biblioteket.

Sæt dig ind på læsesalen og læs samtlige eksemplarer af fx Jyllands-Posten, Politiken eller Berlingske igennem fra december og frem til nu. Med læse igennem mener vi, at du skal læse det hele. Alt indenrigsstoffet uanset om det handler om politik, erhverv eller kriminalitet.

Også udenrigssiderne er vigtige, ligesom sport og kultur. På samme måde som det er lige så vigtigt at læse om volleyball som tennis, så spiller Det Kongelige Teaters Operakor lige så stor en rolle som Soluna Samay.  Læs … og husk det. Du ved aldrig, hvad du får brug for til optagelsesprøven.

Desuden er en bred baggrundsviden og god research altafgørende for arbejdet som journalist. Hvis du sørger for at holde dig ajour, skal vi nok give dig nogle værktøjer, så du kan skrive klart og forståeligt.

Vi ses på Skriveskolen.

Share This