Individuelt tilrettelagt kurser

Kursus for én

Du er vant til at skrive, men dine tekster kunne trænge til et eftersyn. Du vil gerne være bedre til at fange dine læsere og til at skrive mere klart, engageret og forståeligt. 

Måske hænger du fast i en masse fagudtryk og kan ikke rigtigt se, hvordan man dog kan formidle det på en anden måde. For det hedder det jo. Skriveskolen har øjne for at bevare fagligheden, men formidler den, så flere kan forstå budskabet og får lyst til at læse.

Skriveskolen laver gerne kurser, der passer dine behov og din arbejdstid. Vi kan mødes, vi kan arbejde online, eller vi kan kombinere tingene.

Nedenunder finder du eksempler på et et individuelt kursus og for et kursus for to, der sammen skulle lave et magasin, men ring til os, så finder vi en model, der passer til dig og dine arbejdsvilkår.

Eksempel 1 – Kursisten, der valgte denne model, her skriver til hjemmeside, Facebook og pressemeddelelser. Ønsket var at blive bedre til at skrive kort, levende, vinkle historierne rigtigt, tænke i helheden og i målgrupper

Kurset er skruet sammen af en blanding af teori, praktisk arbejde og grundig feedback. Det er et hands-on-kursus, hvor Skriveskolen tager udgangspunkt i kursistens daglige kommunikations-opgaver.

Møde: 2 timers intro med en blanding af teori og praktisk udgangspunkt i kursistens egne nyeste tekster. Desuden oplæg til et par kommende tekster.

Online: Herefter følger en praktisk arbejdsgang: De følgende to-tre tekster, kursisten arbejder med, mailer vedkommende til mig. Kursisten får feedback og gennemskriver sine tekster igen efter anvisningerne.

Møde: En time med teori og gennemgang af kommende tekster.

Denne vekslen mellem artikler på mail og en times face-to-face undervisning gentager vi i flere gange.

Særlige vilkår:

Kursisten er indstillet på kontant feedback og nye forsøg. Fordelen ved den model er, at der er indbygget en høj grad af fleksibilitet. Hvis der kommer en opgave med kort deadline, vil Skriveskolen i mange tilfælde kunne springe til og bruge tid på, at vi sammen når at arbejde med den og få den færdig til deadline.

En anden fordel er, at der kommer brugbare linjer ud af det, når der er brug for det.

 

Kursus for to

Eksempel 2 – Kurset her blev til skræddersyet til to, der sidder med lange, vanskelige tekster til et magasin for en meget faglig målgruppe. Her er der fokus på målgrupper, vinkling, godt og levende sprog

Også et hands-on-kursus, der veksler mellem teori og praksis med udgangspunkt i kursisternes egne opgaver.

6 timers kursusdag: Teori: Hvad består en god historie af, vinkelark, brug af citater, dynamisk sprog samt enkle skriveøvelser. Gennemgang af kursisternes gamle artikler, ideudvikling, lave vinkelark på nye historier og arbejde med overskrifter og indledninger.

Online-møde: Kursisterne fremlægger de endelige vinkelark for de nye artikler.

5 timers kursusdag: Gennemgang af de nye artikler. Teori og nye skriveøvelser med udgangspunkt i de nye artikler. Planlægning af nye artikler, vinkelark, opbygning, brug af citater, faktabokse og illustrationer.

Online-møde: Kursisterne har forinden sendt de nye artikler. Vi gennemgår vinklerne, sproget, valg af kilder, overskrifter og indledninger. Derefter gennemskriver kursisterne artiklerne igen.

4 timers kursusdag: Endelig gennemgang af samtlige artikler, faktabokse, illustrationer og det samlede indtryk. Efter justeringerne af artiklerne, kan magasinet gå i trykken. Fokus på at synliggøre arbejdet og kunne se, hvilke af artiklerne, der kan ”sælges” til medierne. Afslutning.

Foto: Lars Bech

ANNELISE MØLVIG

Journalist & underviser
tlf. 41 27 07 00
Share This