Vil du være journalist?

Skriveskolen tilbyder kurser til dem, der vil forberede sig til optagelsesprøve på en journalist-uddannelse på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX, og/eller Syddansk Universitet, SDU.

Optagelsesprøverne til uddannelserne på Journalisthøjskolen, Syddansk Universitet og RUC er barske.

Inden du overhovedet kommer ind på en uddannelse til journalist, skal du beherske sproget og lære, hvordan du bygger en artikel op. Du skal have en stor paratviden, og du skal kunne sætte kommaer.

På skriveskolen.dk lærer du at bruge basisredskaberne i den journalistiske værktøjskasse. Du skal skrive et vinklet referat, finde essensen i et virvar af informationer, du prøver at researche og interviewe og at arbejde med analyser. Du kommer til at skrive både små og større artikler. Vi retter dem grundigt og fortæller dig, hvordan du kan gøre det bedre.

Målet er at gøre dit sprog levende, originalt, spændstigt og ikke mindst præcist, så du kan skrive om komplicerede emner på en måde, der er let at forstå.

Vi lærer dig at arbejde med sproget og træner dig i at skrive hurtigt, kort og klart. Endelig tester vi din paratviden, så du ved, om du kan bestå den del af optagelsesprøven – eller om du er nødt at læse endnu flere aviser, inden du går til prøve.

Program – skrivekursus for ansøgere til journalistuddannelser

Du kan forberede dig til optagelsesprøven på journalistuddannelserne i Aarhus og Odense ved at tage på skrivekursus på to dage med to journalister som undervisere.

Før kurset skal du skrive en hjemmeopgave. Den gennemgår vi på første kursusdag. Du får individuel feedback og lærer samtidig af, hvordan de andre har løst opgaven.

Vi tilbyder kurser i København. Hvis du kan samle mindst seks deltagere, underviser vi gerne andre steder i landet.

Datoerne for optagelsesprøverne i 2018 er 8. april på Syddansk Universitet og 29. april på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.